ÜZÜMLÜ FIRIN SÜTLAÇ




Üzümlü Fırın Sütlaç
Malzemeler:
1/2 kg Süt
1/2 Bardak Şeker
1 Kahve Fincanı Pirinç
3/4 Bardak Çekirdeksiz Kuru Üzüm
1 Çimdik Tuz
Tarçın yada Antep fıstığı
Yemeğin Tarifi:
Pirinci bir bardak suda kısık ateşte haşlayın. Şekerle sütü birlikte kaynatın. Üzümleri ve pişmiş. pirinci de ekleyip 5-7 dakika daha ateşte bırakın. Karışımı, ateşe dayanıklı kaselere bölüştürün. Kızdırılmış fırında, su dolu bir tepsi içinde üzeri kızarana kadar pişirin. Üzerlerine tarçın serperek ılık veya soğuk olarak servis yapın.
Not: Üzümler tatlı olduğu için tarifte şeker miktarı az tutulmuştur. Arzu edilirse miktar artırılabilir. Aynı tarife 2 yumurta ekleyebilirsiniz. 1 Yumurtaları süt ilik olunca, çırpılmış olarak süte ekleyin. Daha sonra ateşi açıp sütü kaynatın.

SAKIZLI TAVUK GÖĞSÜ




Sakızlı Tavukgöğsü (8 Kişilik)
Malzemeler:
2 Kahve Fincanı Pirinç Unu
2 Kahve Fincanı Mısır Nişastası
5 Su Bardağı Süt
2 Su Bardağı Toz şeker
1/2 Tavuk Göğsü
1/2 Çay Kaşığı Tuz
1 Çay Kaşığı Dövülmüş Sakız
Yemeğin Tarifi:
Tavuk etini haşlayıp lif lif didikleyin. Pirinç Unu, Nişasta, şeker ve sütü pişirdikten sonra 10 dakika mikserde çırpın. Çırpma işlemi bittikten sonra üzerine tavuk etini ilave edin. Bir kepçe tavuk suyu ile beraber sakızı da ekleyerek tahta kaşıkla döve döve çırpın.
Hazırladığınız tavuk göğsünü ne kadar iyi döverseniz o kadar iyi olur. Tavuk göğsünü yayvan bir tepsiye döküp soğuyunca üzerine tarçın serperek servis yapın.

SAKIZLI SÜTLAÇ




Sakızlı Sütlaç (4 Kişilik)
Malzemeler:
1 litre süt
200 gr şeker
20 gr haşlanmış pirinç
35 gr nişasta
10 gr çam sakızı
Yemeğin Tarifi:
Bir tencerede süt ve şekeri kaynatın. Pirinç ilave ettikten sonra pirinçlerin pişmesini bekleyin.
Çam sakızını da ekleyerek nişastayla sütü bağlayın.
Güveçlere aldığınız sütlacı fırında kızartın ve servise sunun.

SAKIZLI MUHALLEBi




Sakızlı Muhallebi (4 Kişilik)
Malzemeler:
4 su bardağı süt
3 kahve fincanı un
1 damla sakızı
1.5 su bardağı toz şeker
1 kahve fincanı hindistan cevizi
10 çilek
Yemeğin Tarifi:
Bir kaba sütü boşaltıp içerisine un, şeker, dövülmüş damla sakızını ilave ederek mikserde eritin. Ağır ateşte karıştırarak 15 dakika pişirin.
Pişirdiğiniz karışımı mikserde tekrar çırpın. Soğuduktan sonra üzerini hindistan cevizi ve çilekle süsleyip servis yapın.

SAADET PARFAIT



SAADET PARFAIT
Saadet Parfe / Parfait (5-6 Kişilik)
Malzemeler:
2 paket krem şanti
4 adet yumurta
2 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tozşeker
1 tutam tuz
1 büyük paket gofret
1 paket kakaolu bisküvi
İri dövülmüş fındık
Sosu için:
1 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta,
3 çorba kaşığı kakao
Yarım su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
Ceviz büyüklüğünde margarin
Yemeğin Tarifi:
Krem şantileri 2 su bardağı soğuk süt ilavesi ile mikserde çırparak koyulaştıralım. Ayrı bir kapta yumurtanın sarılarını 1 çorba kaşığı tozşekerle birlikte köpürene dek çırpalım. Yumurtaların beyazlarını 1 tutam tuz ile ayrı bir kapta kar haline gelene dek çırpalım. Sütle koyulaştırılan krem şantiye önce yumurta akını, sonra yumurta sarısını ekleyip mikserle çırpalım. Üzerine, pıtır gofreti ve bisküvileri iri parçalara bölüp ekleyelim. İri dövülmüş fındıkları da ekleyip iyice karıştıralım.
Derin bir kaba veya kek kalıbına temiz bir naylon serip parfe malzemesini üzerine boşaltalım. Kaşık yardımıyla sıkıca bastıralım ve bu şekilde parfe donana kadar buzlukta bekletelim.
Sos için ; 1 çorba kaşığı un, 2 çorba kaşığı nişasta, 3 çorba kaşığı kakao ve toz şekeri bir kapta karıştıralım. Üzerine süt ve suyu ekleyelim. Üzeri göz göz olana dek karıştırarak pişirelim. Ateşten alıp iyice soğutalım. Üzerine margarini eritmeden ilave edelim ve mikserle 2 dakika çırpalım. Donmuş parfeyi buzluktan çıkarıp servis tabağının üzerine ters çevirerek çıkaralım. Üzerindeki naylonu parfeyi zedelemeden sıyıralım. Hazırladığımız sosu buzluktan çıkardığımız parfenin üzerine gezdirerek dökelim. Servis yapalım.
Not : Buzluktan çıkarılan parfeyi kalıptan çıkaramıyorsanız, kalıbı ılık su dolu bir kap içinde birkaç dakika bekletin.
 
Tarif Ana 'dan Yemek Tarifleri © 2009 | Template by MecnuN