Etiketler:
Tavuk ve Hindi
Fırında Hindi
Malzemeler:
1 adet hindi
2 adet soğan
2 adet limon
5 diş sarımsak
1.5 çorba kaşığı salça
1.5 tatlı kaşığı kekik
1 adet kesme şeker
tuz, karabiber
yarım fincan sıvı yağ
Yemeğin Tarifi:
Öncelikle hindiyi iyice yıkayıp, süzün. Ayrı bir yerde soğanları rendeleyin, bir kaba alın. Sarımsakları dövün; soğanın olduğu yere alın; içine 2 adet limonun suyunu ilave edin. Salçayı, tuzu, karabiberi, kekiği ve şekeri de ekleyerek tüm malzemeleri iyice karıştırın. Hazırladığınız bu sosu tel süzgeçten geçirip, içine sıvı yağ ekleyin. Hindinin iç ve dış kısmına bu sosu fırça ile sürerek buzdolabında yarım gün bekletin. Sosun arta kalanını saklayın. Ertesi gün fırın tepsisini sıvı yağla yağlayın ve hindiyi fırın tepsisine yerleştirin. Kalan sosu bir kez daha hindinin üzerine sürün. 150-160 derecede fırında üzeri nar gibi kızarana dek pişirin. Sıcak olarak servise sunun.
0 yorum:
Yorum Gönder