İÇ PİLAVLI VE GARNİTÜRLÜ HİNDİ



İÇ PİLAVLI VE GARNİTÜRLÜ HİNDİ
Malzemeler:
10 kg hindi
100 g ayçiçek yağı
10 g toz kırmızıbiber
10 g biberiye
70 g tuz
50 g karabiber
10 g limon suyu
1 kg pirinç
100 g dolmalık fıstık
200 g soğan
100 g kuş üzümü
20 g nane
20 g tarçın
20 g yenibahar
1.5 l tavuk Suyu
150 g tereyağı
1 kg brokoli
1 kg brüksel lahanası
1 kg kestane

Yemeğin Tarifi:
İlk iş olarak hindimize sürmek üzere marine sosu hazırlayalım. Bunun için ayçiçek yağını, kırmızıbiberi, biberiyeyi, 10 g tuzu, karabiberi ve limon suyunu iyice birbirine karıştıralım. Bu sosu hindinin üzerine sürelim. Hindiyi genişçe bir tepsiye koyalım ve 150 derece ısıtılmış bir fırında 2 buçuk saat pişirelim.
Bu arada iç pilavı hazırlayalım. Bunun için büyük bir tencere seçelim ve içine 50 g tereyağı koyalım. Dolmalık fıstığı tencereye alıp altın rengi olana kadar yağda kavuralım. Soğanları ince ince doğrayalım ve fıstıklara ilave edip kavurmaya devam edelim. İyice yıkayıp süzdüğümüz pirinçleri de katalım ve biraz daha kavuralım. Kuş üzümünü, naneyi, karabiberi, 30 g tuzu, tarçını ve yenibaharı ekleyelim. Son olarak tavuk suyunu katalım. Pirinçler suyu çekince altını kapatıp demlenmeye bırakalım.
Sıra geldi iç pilavlı hindimizi garnitürle zenginleştirmeye. Brüksel lahanasını ve brokoliyi yıkadıktan sonra bol suda haşlayalım. Geniş bir tava seçelim. 50 g tereyağını eritelim. Haşlanmış sebzeleri tavaya alalım ve soteleyelim. İçine 30 g tuz ve 20 g karabiber ekleyerek tatlandıralım. Öte yandan kestaneleri çizerek 50 gr tereyağında kızartalım. Kabuklarını soyalım.
Hindiyi ve iç pilavı, garnitürlerle servis edelim.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Tarif Ana 'dan Yemek Tarifleri © 2009 | Template by MecnuN