PORTAKAL SOSLU HİNDİ BONFİLE




PORTAKAL SOSLU HİNDİ BONFİLE
Malzemeler:
1/2 kg hindi bonfile
125 ml portakal suyu
125 ml portakal marmeladı
2 çorba kaşığı tatlı acı sos
2 çorba kaşığı hardal
Yemeğin Tarifi:
Portakal suyu, portakal marmeladı, tatlı acı sos ve hardalı iyice karıştırın. Orta ateşte kaynama noktasına kadar ısıtıp, ateşten alın.
Hafif yağlanmış bir yağsız tavayı ısıtın. Etleri yerleştirip, hızlı ateşte her iki yüzlerini 2’şer dk. pişirin.
Etleri hazırladığınız sosa batırın. Her taraflarını bulayıp, bir fırın kabına yerleştirin.
Üzerlerine kalan sosu gezdirin. Önceden ısıtılmış 180°C fırında, etler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 20-25 dk. pişirin. Sıcak servis yapın.

0 yorum:

Yorum Gönder

 
Tarif Ana 'dan Yemek Tarifleri © 2009 | Template by MecnuN